sreda, 18. marec 2020

Kralj Matjaž #8 Pale Ale


Ime: #8 Pale Ale
Pivovarna: Kralj Matjaž, Novo mesto

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pri Kralju Matjažu so pred kratkim zvarili tudi svoj drugi lastni zvarek, ki se ga najde v njihovi pivnici. Tudi tokrat gre za nekaj bolj klasičnega in predvsem preprostega, kajti to še vedno najbolj steče v ljudski pivnici. In sedaj tam teče tudi #8 Pale Ale.

Kraljevi pale ale je kar dobro motnikavega telesa temnejšega zlatega odtenka, njegov videz pa dopolnjuje srednje majhna bela glava, ki se počasi izmika. V hmeljni aromi razveseli sladek sadni karakter, ki ga predstavljajo breskve ter nekaj citrusov za zraven. Nežnejša grenkoba na rahlo podraži po jeziku s svojim travnatim značajem, le-tega pa dopolni še zelo blaga sladkoba, a le za kratek čas. Trajajoč pookus pa na blažji način še spominja na ta kraljevi zvarek.

#8 Pale Ale, ki so ga pripravili pri Kralju Matjažu, je pivo lahkotnejšega telesa in precej preprostega značaja. Sicer bodo zahtevnejši pivci želeli kaj bolj karakternega, drugače pa vseeno ponudi nekaj več, kot pa "navadno" pivo. In kot tak je primeren, da svoje mesto najde v ljudski pivnici.




  • Kralj Matjaž (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → povsem preprost, korekten in piten; za moj okus malo preveč enodimenzionalen, ampak se ga da spiti brez težav
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar