nedelja, 8. marec 2020

Rikon Iskes


Ime: Iskes
Pivovarna: Rikon Brewery, Maribor

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mlada mariborska pivovarna Rikon se na začetek svoje kraft poti podaja tudi s preverjeno klasiko, ki zna vseeno navdušiti ljubitelje piva. Ustvarili so namreč poželjivi APA Iskes (=beri ime nazaj) v katerega so dodali hmelja mosaic in hallertau blanc.

Rikonov pale ale, ki je kar precej motnikavega telesa umazano oranžne barve, v kozarcu prekrije srednje velika bela glava, katera kmalu začne izginjati. Izpod nje začne počasi prihajati sramežljiva hmeljna aroma, katero predstavljajo prijetne citrusne note, sladki tropski sadeži in parfumaste cvetlice v ozadju, vse skupaj pa je precej nežne narave. Okus, ki je nežno grenkoben, pa najbolj zaznamuje prijetna svežina citrusov, ki lepo podražijo po jeziku. Zaključek je rahlo poprast, pookus pa kar kmalu pobegne.

Iskes je pale ale lahkotnejšega telesa in prijetno nežnega, a občutnega hmeljnega karakterja, ki pa mu citrusni občutek doda še ogromno svežine in ga naredi še bolj preprosto pitnega. Preprost, nežen, a obenem karakteren in zelo vabljiv.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → tipični moderni APA, zelo lepo piten; zelo se mi dopade zaradi svežine citrusnega značaja, bi si pa želel še malo več arome - ampak je vseeno res dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar