petek, 10. april 2020

Rikon Simpa


Ime: Simpa
Pivovarna: Rikon Brewery, Maribor

Stil piva: Angleški IPA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Simpa iz mariborskega Rikona zopet pogleduje proti Britanskemu otočju, kajti pivo je zvarjeno po zgledu tradicionalnih angleških IPA piv, za katere je značilen bolj izrazit sladni kot pa hmeljni značaj.

Tanka bela glava za krajši čas pokrije simpatično pivo jantarno-oranžne barve, skorajda kristalno jasnega izgleda. Nežna aroma le počasi prisopiha izpod penaste glave, pokaže pa zelo blage sadne tone (breskve) in rahel sladni duh z značajem piškotov v ozadju. Zmerna grenkoba podraži po jeziku skupaj s poprasto-travnatim finišem, vmes pa je občutiti še blago sladno sladkobo, morda rahlo piškotasto-oreškastega karakterja. Daljši grenkobni pookus pa kar še lepo poleži v ustih.

Simpa je res simpatično pitno pivo, preprosto in s tisto tipično angleškostjo in pitnostjo, ki pač ne zahteva preveč. Pivo za piti kar tako, a še vedno ponuja dovolj karakterja.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → preprosto in lepo pitno, brez posebnosti in čisto nezahtevno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar