sobota, 9. maj 2020

Brewwood Alnus Glutinosa


Ime: Alnus Glutinosa
Pivovarna: Brewwood Craft Brewery, Kočevje

Stil piva: Sladki stout

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: steklenica




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Stout iz kočevsko-ribiških gozdov je tako kot njegovi bratje iz pivovarne poimenovan z latinskim imenom sorte drevesa - tokrat je to Alnus Glutinosa. Po naše je to črna jelša, po stilu pa gre za sladki stout, ki mu je za pravi značaj dodana laktoza.

Velja milnata glava bež barve prekrije kot polnočno nebo črno telo tega sladkega stouta, a se izjemno hitro tudi izmika in izgine. Sladno aromo zaznamuje prijetno pražen značaj, ne preveč izrazit, a vseeno zelo lepo prepoznaven. Zraven se pojavi še malo čokolade v spremljavi prijetnega in bolj zaznavnega smetanovega značaja. V okusu je občutiti srednjo grenkobo s kar občutnim praženim priokusom. Za konec se pridruži še žgečkljiv poprast karakter, zaključi pa ga trajajoč pookus.

Alnus Glutinosa, pivo bolj lahkega telesa, nam v aromi ponuja tisti prijeten in razvajajoč čokoladno-smetanast značaj, ki ga iščemo v sladkih stoutih. V okusu pa je po drugi strani precej bolj preprost in neizstopajoč in malenkost zaostaja za aromo po tej "sladicasti" plati.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → aroma je na nivoju, zelo všečna, a okus kar precej zaostane - zmanjka mu telesa in tudi sladkega značaja
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar