sobota, 16. maj 2020

Thirsty River Softič


Ime: Softič
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno - steklenica




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Softič je en čisto navaden, preprost pale ale iz bovške pivovarne Thirsty River Brewing. Pivo, ki ne zahteva preveč od pivca - le prazen kozarec (pa tudi ta ni nujen) in žejno grlo. Klasika, za spiti brez kakšnega kompliciranja.

Softič, ki je rahlo motnikavega telesa zlate obarvanosti, je pokrit z večjo, puhasto glavo snežne bele barve, točno tako s kakršno so pozimi pokriti okoliški vršaci. Lepo izrazna hmeljna aroma se predstavi s kar konkretnimi citrusnimi notami, ki jih dopolni nekoliko travnat pridih, zraven pa se drži še nekaj cvetličnega značaja. Solidna grenkoba lepo podraži po ustih s kombinacijo travnato-citrusnega karakterja, medtem ko v finišu še malo podraži poprast občutek. Na koncu pa kar očiten pookus še lepo poleži v ustih.

Ta bovški Softič je pale ale preprostega značaja, čeprav vseeno zelo polnega okusa, in lahkotnejšega telesa. To vse skupaj seveda pomeni, da je njegova prva in glavna odlika preprosta pitnost, ki jo seveda od tega tipa piva tudi pričakujemo.





  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → lepo piten, preprost in dovolj karakteren - sicer po osnovi nič posebnega, a zelo primeren za spiti brez razmišljanja
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar