nedelja, 07. junij 2020

Carniola Berliner Weisse

Pivo

Berliner Weisse

Pivovarna

Carniola Brewery - Žirovnica

Stil

Berliner weisse

Alkohol

3%Tudi v osrčju gorenjske, se pivo rado skisa - in to seveda načrtno. V Carniola Brewery so namreč pripravili svojo verzijo berlinskega pšeničnega piva, po domače bolje znanega kot berliner weisse. In le-tega vam postrežejo z različnimi sadnimi sirupi, da pivu še doda osvežilnega značaja (kot to počnejo v njegovi domovini). 

Carniolin berliner je le rahlo motnikavega telesa blede rdečkaste barve, ki ga na vrhu kozarca zakriva srednje velika glava, bela, puhasta in počasi izginjajoča. Aroma je lahkotno kiselkasta z vinskim značajem, dodaten pridih pa nudi sirup po izboru. Prvi požirek nam zaradi prijetno kiselkastega značaja usta malenkost potegne skupaj, svoje pa nato doda še sladkoba sirupa, ki pa ne prevzame osvežilne kislosti.

Berliner Weisse z gorenjskega konca je tako zelo lahkoten v telesu, kar v kombinaciji z nizko alkoholno stopnjo ter prijetno svežim kiselkastim značajem v okusu pomeni, da je zelo lahkotno piten in predvsem osvežilen - seveda, pod pogojem, da vam sedejo kisla piva.Kje naj ga iščem?


  • Carniola Taproom (Žirovnica)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo osvežilen, ravno dovolj kiselkast in svež, ter predvsem zelo lahkotno piten - čisto dober berlinerček

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objava komentarja