petek, 22. april 2022

Carniola Berliner

Tudi v osrčju gorenjske, se pivo rado skisa - in to seveda načrtno. V Carniola Brewery so namreč pripravili svojo verzijo berlinskega pšeničnega piva, po domače bolje znanega kot berliner weisse.
 
Carniolin berliner je kar precej motnikavega telesa blede zlato rumene barve, na vrhu kozarca pa ga za nekaj časa prekrije bela puhasta glava. Aroma je lahkotno kiselkasta z vinskim značajem, nekoliko prašna in kar lepo kletna. Prvi požirek nam zaradi prijetno kiselkastega značaja usta malenkost potegne skupaj, vendar pa je ta kislina v svojem občutku izjemno prijetna. 
 
Gorenjski Berliner je zelo lahkoten v telesu, v kombinaciji z nizko alkoholno stopnjo ter prijetnim in svežim kiselkastim karakterjem pa je tudi zelo preprosto piten. Osvežilno poletno pivce, ki bi kar teklo in teklo. 
  

Berliner

Žirovnica

Berliner weisse

3,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo osvežilen, ravno dovolj kiselkast in svež, ter predvsem zelo lahkotno piten - čisto dober berlinerček

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar