sreda, 10. junij 2020

Stazione Parenzana U.37 Višnja

Pivo

U.37 Višnja

Pivovarna

Pivovarna Stazione Parenzana - Seča

Stil

Sadno pivo

Alkohol

7%



Višnja je sadno pivo, kar je skorajda nedvomno jasno že po imenu, ki so ga v gostilniški pivovarni Stazione Parenzana zvarili v belgijskem stilu. Torej nekakšen obalni približek dobro poznanih belgijskih kriek piv.

Vinsko rdeča Višnja, ki je popolnoma jasnega telesa, je zastrta s tanjšo belo glavo, ki se izjemno hitro tudi izmakne. V aromi je zelo zadržana, prikaže pa se z blago vinsko noto rdečega vina ter ščepcem kiselkastega sadnega pridiha višnje, na koncu pa še z malenkostnim začinjenim značajem. V okusu jo predstavlja zelo nežen kiselkasti sadni začetek, ki mu sledi zmerno nežna grenkoba. V finišu na sceno stopi še rahel sadni priokus višnje, vse pa zaključi nežen pookus.

Sadni zvarek Stazione Parenzana je zelo lahkotnega telesa in izjemno osvežilnega značaja, poleg tega pa nikakor ne kaže svojih 7% alkohola. Sicer zelo nežen, ne pretirano izstopajoč in lahkotno sadno kiselkast, a po drugi strani lepo karakteren in prijetno piten - ima nekakšen kriek značaj v sebi. 


Kje naj ga iščem?


  • Stazione Parenzana (Seča)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → se mi dopade, čeprav je precej nežen, a vseeno lepo pride do izraza kiselkast in višnjev značaj

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar