torek, 18. avgust 2020

Barut Sešn


Pivo

Sešn

Pivovarna

Barut Brewing And Blending - Kamnik

Stil

Lahki IPA

Alkohol

5,6%



Polna doza hmelja, ampak piten do konca. Tak mora biti pravi session IPA in takega so zvarili tudi v pivovarni Barut. Pravo poletno pivo, ki odžeja in ponudi čisto vse kot klasični IPA, le da vse to naredi ob nižji stopnji alkohola. 

Nežno motnikavi Sešn, ki je zlato-jantarne barve, je v kozarcu skrit pod večjo in zelo dobro obstojno belo glavo. V aromi, ki je precej nežna, pokaže nekaj rahlih travnatih not, ki jih dopolnjujejo še blagi citrusi malo bolj v ozadju. Solidna grenkoba lepo podraži po jeziku s kombinacijo travnato-zeliščnega značaja, v finišu pa k temu draženju še nekoliko pripomore poprast občutek. Trajajoč pookus pa kar lepo še postane v ustih. 

Barutov Sešn, ki je lahkotnega telesa in preprosto piten (torej prva naloga je opravljena), je v svojem karakterju res preprost in bolj klasičnega IPA občutka - namesto sadno je nekoliko bolj travnato naravnan. Drugače pa bo opravil tudi glavno nalogo in odžejal slehernega pivca, ki si ga bo natočil.  


Kje naj ga iščem?


  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Craft Room (Ljubljana)
  • Magda (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → sicer preprosto piten, za moj okus malo preveč travnato izrazit, ampak še vedno OK

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar