sreda, 19. avgust 2020

Clef La Clef Mango Sour

Pivo

La Clef Mango Sour

Pivovarna

Clef Brewery - Arja vas

Stil

Kisli ale - saden

Alkohol

5%



Kislo pivo z dodatkom sadja in ne previsoko alkoholno stopnjo je lahko prava poletna osvežitev in poslastica za marsikaterega pivoljubca. Svojo kislo simfonijo so v pivovarni Clef obogatili z dodatkom manga, da prinese še nekaj eksotičnega pridiha v poletni dan. 

Nežna, a zelo vabljiva sadna kiselkasta aroma skupaj z nekaj sladkega značaja počasi prodre izpod zelo tanke in neobstojne bele glave. Prvi požirek tega nekoliko motnikavega zlato rumenega Clefa je lahkotno kiselkast, usta malenkostno potegne zaradi tega skupaj, družbo pa temu občutku dela še čisto blaga sadna sladkoba bolj v ozadju. Nežen, rahlo kiselkast pookus pa še na kratko opomni na ta Mango Sour. 

Clefova sadna kislica je zelo lahkotnega in izjemno svežega, ter najbolj pomembno, osvežilnega značaja. Ne pretirava s svojim kiselkastim značajem, tako da bodo morda po njem lahko posegli tudi kislih piv (še) nevajeni. Obenem pa je ta kiselkasti karakter dovolj občuten, da naredi Mango Sour prijetno in svežo osvežitev v poletnih dneh. 


Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → izjemno lepo piten, brez težav bi šel v nekoliko večjih količinah, za plus pa še prijeten mangov značaj

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar