sreda, 26. avgust 2020

Lobik Big Daddy Yoduh

Pivo

Big Daddy Yoduh

Pivovarna

Lobik Brewery - Maribor

Stil

Dvojni NEIPA

Alkohol

8%



Big Daddy Yoduh je še eden v vrsti Lobikovih NEIPA piv, pri katerih se fantje zelo izkažejo. Tega odlikujejo in razlikujejo od ostalih posebne sorte helja, ki so jih dobili iz južne Afrike - v pivu svoj pečat namreč pustijo southern passion, african queen in lotus. Tako je nastalo res posebno pivu, nekakšen južnoafriški dvojni NEIPA. 

Ta NEIPA svoj "juicy" značaj pokaže že s svojim izgledom - popolnoma motno telo pomarančne barve in tanka ter neobstojna bela glava kar kričita NEIPA značaj. Kombinacija hmeljev nam pričara nekoliko nežnejšo, a zanimivo in vabljivo aromo, kjer se pojavijo sočni, sladki tropski sadeži, nekaj travnatega duha, citrusi in za piko na i nekaj pridiha vanilije. V okusu se Big Daddy Yoduh pokaže s solidno hmeljno grenkobo, suho in s travnato-zeliščnim značajem. V finišu spodbode še poprast občutek, trajajoč pookus pa lepo pusti svojo sled.

Big Daddy Yoduh, južnoafriški dvojni NEIPA, nam v aromi postreže s tropskimi lastnostmi, medtem ko nas v okusu kar lepo udari s svojim bolj travnato naravnanim grenkobnim značajem. Nekoliko bolj karakteren in konkreten NEIPA, ki nikakor ne bo razočaral ljubiteljev IPA stila.


Kje naj ga iščem?


  • Pivoljub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → v okusu malo preoster, še posebej v primerjavi z aromo, drugače pa lepo piten, alkohola pa ni nikjer zaznati, kar je še en plus

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar