ponedeljek, 19. oktober 2020

Hopsbrew Pale Lager

 

Pivo

Pale Lager

Pivovarna

Pivovarna Hopsbrew - Selo pri Ihanu

Stil

Svetli ležak

Alkohol

5%



Pale lager ali bolj po domače svetli ležak, kljub vsemu navdušenju nad različnimi modernimi stili piva, še vedno postaja zelo popularna izbira, ki se jo vedno bolj poslužujejo tudi v manjših kraft pivovarnah. Tako se tudi v pivovarni Hopsbrew niso mogli upreti skušnjavi in so tudi oni zvarili to klasično poslastico - a na svoj način. 

Temno zlati Pale Lager pivovarne Hopsbrew je kristalno jasnega telesa, kot se za ležaka spodobi, v kozarcu pa ga prekrije bela glava, a ne ravno za dolgo časa. V aromi se ležakec pokaže z zelo prijetno sadno hmeljno aromo, kjer najbolj izstopajo note limoninih bombonov. Srednje izrazna grenkoba prevlada v okusu, kjer po jeziku draži s travnatim občutkom. Finiš je medtem nekoliko bolj poprast, v pookusu pa še nekoliko postane prijetno saden, limonast značaj z nekaj lepo prepoznavne mentolaste svežine čisto na koncu. 

Hopsbrewjev Pale Lager je lahkoten na telesu in zelo prijetnega značaja ter izjemne svežine. V svojem karakterju meša tradicionalno ležakasto osnovo in modernejši bolj hmeljeni značaj - nekaj za vsakega. In vsa ta kombinacija okusov ga dela lepo pitnega in simpatičnega.   


Kje naj ga iščem?


  • Caffe Marko (Zreče)
  • Craft Room (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo všečen, lepo aromatičen in lepo hmeljen tudi v okusu - se mi dopade, tudi zaradi tiste limonasto-mentolaste svežine na koncu

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar