ponedeljek, 16. november 2020

Green Gold Best Buds

 

Best Buds Hemp Pale Ale je zgodba o dveh prijateljih, Hoppyju in Hempyju, ki sta se združila v tem zvarku pivovarne Green Gold Brewing. V pivu se tako povežejo značaji hmeljev Aurora, Simcoe, Mosaic in Styrian Wolf ter konoplja, za katero so poskrbeli v goldenflower.si. Zaenkrat še brez THC.
 
Best Buds, pale ale skorajda popolnoma jasnega zlatega telesa je prekrit s tanjšo in ne ravno obstojno snežno belo glavo. V aromi najprej prednjači sadna hmeljna nota z bolj domačimi sortami sadja v značaju. Kasneje pa postane glavna parfumasta cvetlična aroma, ki povsem prevzame nadzor. V okusu pride precej bolj do izraza travnati hmeljni občutek, kjer se sicer zraven pojavi še blag sadni priokus, a vseeno prevlada travnato-zeliščni značaj. V finišu je nekoliko poprast, pookus pa še kar nekaj časa postane na jeziku.

Kombinacija Hoppyja in Hempyja se rezultira v lahkotnem pivu, ki je v aromi prijetno vabljiv, v okusu pa kar precej bolj konkreten - tu pa se pokaže tudi njegova posebnost - dodatek konoplje. 
 
 

Best Buds

Šempeter v Savinjski dolini

APA

5,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → piten, v okusu malo bolj travnat kot bi želel, ampak to je bil najbrž tudi cilj

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar