nedelja, 15. november 2020

Lobik Styrian Boi


Pivo

Styrian Boi

Pivovarna

Lobik Brewery - Maribor

Stil

NEIPA - dvojni

Alkohol

8%



Lobikov Styrian Boi je eden prvih članov njihove nove eksperimentalne serije zvarkov po imenu Regional At Best. Gre za dvojni NEIPA v katerem so pivovarji eksperimentirali s Styrian hmelji. Uporabili so tri divje živali - Styrian Wolf, Styrian Fox in Styrian Dragon. 

Štajerski pob je do popolnosti motnega telesa zlato-oranžne (pomarančne) barve, na vrhu kozarca pa za krajši čas postoji puhasta, rumenkasto-bela glava. Aroma, ki jo ponuja ta Styrian Boi, je prijeno vabljiva in nežno sladkega sadnega značaja. V okusu je precej drugačen - udari s kar pošteno suhim značajem ter kar lepo izrazito hmeljno grenkobo, le-ta pa je nekoliko začinjeno pikantna v finišu. Ta občutek se raztegne še v pookus, ki kar nekaj časa pusti konkretno grenkobno sled v ustih. 

Eksperimentalni Styrian Boi je nekoliko bolj konkreten na okusu, še posebej v primerjavi z nežno in sladko aromo, ki nam jo ponudi v začetku. Je lahkoten v telesu, njegovih 8% pa je prav po Lobikovo izjemno dobro skritih in neobčutnih. Morda bo ta vseeno bolj primeren za tiste, ki so vajeni bolj drznih IPA okusov. 


Kje naj ga iščem?


  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Craft Room (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → prijeten na aromi, v okusu pa kar malo preveč oster in suh - vseeno pa precej dober

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar