sobota, 26. december 2020

Brewwood Abies Nativitas 2020

Letošnji Abies Nativitas, praznični zvarek iz kočevsko-ribniške pivovarne Brewwood, prinaša prave praznične občutke. Ta imperial stout so med kočevskimi gozdovi namreč zvarili z dodatkom temne čokolade, laktoze, rožičev in rozin, ki bodo brez dvoma pričarali pravo vzdušje. 
 
Zelo tanka bež obarvana pena za nekaj kratkih trenutkov prekrije kozarec poln popolnoma črnega cesarskega stouta. Aroma se najprej sramežljivo skriva s čokoladnimi notami, ki jih dopolni še prav tako nežen pridih suhega sadja, še najbolj se prepozna rozine. Kasneje pa ta čokoladni občutek (z dodatkom smetane) le še raste. V požirku se prav ako lepo pokaže sladkoba, ki je mešanica čokoladnega in smetanovega karakterja. Ko pa se pivo nekoliko uleže se prebdi še sladkoba suhega sadja. V finišu pa pivo pokaže še blago praženo in začinjeno stran.
 
Imperial Abies Nativitas po grlu spolzi s svilnato lahkotnostjo in z le kančkom zaznavne topline alkohola. Nekoliko manj poln stout osvaja s čokoladnimi lastnostmi, kar bo seveda dovolj velik razlog, da bo pivo lahko nadomestilo praznično sladico.
 

Abies Nativitas 2020

Kočevje

Cesarki desertni stout

8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → dober sladicast stout, sladkoba je kar lepo zaznavna, je malo bolj lahkoten na telesu morda, ampak lepo piten

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar