torek, 22. december 2020

MATT Porter Marshmallow

Tudi za letošnje praznike so v kočevski pivovarni MATT pripravili nekaj nekoliko bolj posebnega in neklasičnega. Pravijo, da bo Porter Marshmallow z lahkoto pariral marsikateri sladici in jo tudi nadomestil, kajti zvarili so ga z dodatkom vanilije, kakava ter ožganih penic za pravi sladicasti značaj.

Marshmallow na prvi vdih očara s prijetno aromo temne čokolade, ki jo dopolnjuje prijeten smetanov pridih z nekaj dodatka praženega duha v ozadju - več kot očitno so penice dobro opravile svoje delo. Pod tanjšo bež obarvano glavo se skriva popolnoma črno telo tega porterja, ki je v požirku dokaj nežen. Ponudi nekaj blage sladkobe, nežno grenkobico, to pa nato prevzame zmerno nežen pražen priokus - le-ta pa še kar nekaj časa postane na jeziku. 

MATToc Marshmallow porter je sicer nekoliko nežnejši v okusu in lahkotnejši na telesu, brez dvoma pa je njegova prva in glavna odlika sladicasta aroma, kjer penice in kakav ustvarijo zelo vabljivo kombinacijo. Zahvaljujoč temu bo pivo zelo primerno v prazničnih dneh kot spremljava (ali nadomestek) sladice, zaradi nežnejšega okusa pa tudi za kar tako, za vmes.
 
 

Porter Marshmallow

Kočevje

Desertni porter

7,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → odlična aroma, vabljiva in všečna, v okusu bi želel, da bi bil bolj izrazit, ampak za stil (porter) je tak, kot je tipično - zelo prijeten in lahko piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar