nedelja, 20. december 2020

Rikon X-Mas

V mariborski pivovarni Rikon so pripravili posebno izdajo zimskega piva z imenom X-Mas. Seveda, zima in božič ne gresta brez posebnih in dobro znani začimb - in tako so tudi v pivovarni svojemu porterju dodali nekaj le-teh: janeževo zvezdo, cimet, klinčke in vanilijo, da pričarajo pravo praznično vzdušje. 

Božični Rikon v aromi prinaša všečno čokoladno noto, ki jo še dodatno olepšajo prej naštete praznične začimbe, med katerimi najbolj izstopa janeževa zvezda, ter v spremljavi vanilija. Temno bež obarvana glava za krajši čas zastre popolnoma črno telo tega zimskega porterja. V požirku najprej spoznamo nežnejšo grenkobo skupaj z nekaj praženega občutka, to kombinacijo pa nato prevzame zeliščno-začinjen občutek. Le-ta pa se kar konkretno nadaljuje še v daljši pookus.

X-Mas je nekoliko lahkotnejšega telesa in brez občutnega značaja alkohola. V aromi deluje lepo sladicasto, medtem ko je v okusus precej bolj oster in konkreten. Praznično obarvan zvarek, ki bo bolj sedel v hladnejših dneh.
 

X-Mas

Maribor

Zimsko pivo

6,8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → v aromi lepo zvabi, v okusu malo preveč oster z začimbami, se ne uskladi z aromo popolnoma - je pa še vedno piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar