torek, 5. januar 2021

Mali Grad Barley Wine

V pivovarni Mali Grad so že dalj časa mislili na letošnji zimski čas. Zvarili ter postarali so namreč par močnejših stilov piva. Eden izmed njiju je konkretni barley wine, ki je vino samo v imenu, v resnici pa je prav posebno pivo. 

Bakreno obarvani barley wine, kar nekoliko motnikav v kozarcu, nam v začetku ponuja precej nežne sladne arome z nekaj piškoti ter nekaj suhega sadja, ki pa sčasoma postane vedno bolj pogumno. Manjša umazano bela glava ga sicer pokrije za nekaj krajših trenutkov, nato pa se do popolnosti umakne. V požirku prevlada sladkoba, sicer izrazita a ne pretirana, kjer se najdejo piškoti in predvsem suho sadje. Nekja grenkobe se pojavi vmes, sem ter tja, malo pa jo postoji še v pookusu.

Požirek barley wina pivovarne Mali Grad kar lepo pogreje s svojo toplino alkohola - je lepo občutna, ampak ne podžge. Pivo s svilnatim občutkom lepo steče po grlu, še pred tem pa ponudi kar konkreten značaj - še posebej, ko malo odleži v kozarcu. Pivo, ki najbolj sede, da se ga počasi srka.
 

Barley Wine

Kamnik

Ječmenovo vino

9,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → na začetku deluje kar nežen, ko pa se uleže, je veliko bol pogumen; lepo piten in lepo pogreje

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar