petek, 22. januar 2021

Reservoir Dogs Gaap

Ekipa iz Reservoir Dogs Brewery nadaljuje s svojo serijo piv Wine Side Story - serijo, v kateri so zbrani res posebni zvarki, ki jim je skupno, da so zelo dolgo preživeli v vinskih sodih. Gaap, prvi "padli angel" je porter v osnovi, ki pa so ga starali v lesenih vinskih sodih, še prej pa so ga obogatili z dodatkom višenj. 

Gaap je čisto črn v svojem izgledu, na vrhu kozarca pa le za kratek čas postoji manjša bež glava. V aromi nam ponuja kiselkaste vinske note, ki jih dopolnjuje še z lepo zaznavnimi pridihi češenj z blagim čokoladnim ozadjem - le-ta pa se kasneje pokaže še malo bolj pogumno. V požirku nas kar pošteno obda s kiselkastim vinskim značajem, ki v finišu postane kar dodobra trpek. Nežen pookus pa še zelo dolgo pusti to svojo vinsko zaznamovano sled.

Črni "padli angel" Gaap je pivo, ki ga do popolnosti zaznamuje vinski karakter, katerega mu je podarilo staranje v vinskih sodih. V aromi ponuja nežno sladicast značaj, v okusu pa kar kliče ljubtelje vina, da preizkusijo tudi to pivsko poslastico.
 

Gaap

Nova Gorica

Divji ale

8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → super piten, ne bi imel nič proti, če bi bil še malo bolj višnjast, še vedno pa je odličen (pa čeprav nisem ljubitelj vina)

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar