torek, 26. januar 2021

Zajc Weiss Beer

Če iz te (pšenične) moke ne bo kruha, bo vsaj dobro pivo. In to pivo je prvo pravo idrijsko-cerkljansko pšenično pivo, ki so ga zvarili v pivovarni Zajc. Bavarska klasika iz naših koncev. 

Idrijsko-cerkljanski Weiss Beer je motnikavega oranžno-zlatega telesa ter prekrit s snežno belo glavo, a ne ravno za dolgo. V aromi pozdravi tipičen in prijeten značaj, kjer se pomešajo zrele banane in prav tako izrazite začimbe. Tudi v okusu se pokaže tipičen, rahlo kvasast značaj pšeničnih piv, ki ga dopolnjujejo blagi citrusi z nežno grenkobo. Vse skupaj pa se počasi prevesi v trajajoč in rahlo poprast pookus.

Zajc Weiss Beer bo s svojim tipičnim značajem pšeničnih piv brez dvoma pričaral nasmeh na usta ljubiteljev teh bavarskih klasik. Zaradi malo bolj nežnega karakterja in lahkotnega telesa pa v kombinaciji s svežim značajem tudi lepo odžeja ob tem, ko razvaja z okusom.
 

Weiss Beer

Cerkno

Pšenično pivo

4,7%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → kar tipičen bavarec, mogoče le za odtenek bolj nežen kar se mi še bolj dopade - zelo lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar