ponedeljek, 24. maj 2021

Reset Extra

Extra je prvo temno pivo brežiške pivovarne Reset, zvarili pa so ga v stilu irskih stout piv. Vanj so dodali domačo sorto hmelja Aurora ter za zraven še ameriški Magnum. Ime pa je tudi obljuba za prav tak okus.   
 
Temačni Extra, ki je zelo globoke črne barve, se v kozarcu skrije pod večjo, kremasto in zelo lepo obstojno bež glavo, da že na pogled osvoji marsikaterega pivca. V aromi nas lepo pozdravi še s sicer nežnejšim, a lepo zaznavnim praženim dihom z nekoliko kavnatim občutkom. Nekoliko kasneje pa se razvije še čokoaldni pridih. Zmerno grenkobo okusimo v začetku požirka, nasledi pa jo srednje pražen občutek. V njem je tudi nekaj sladkobe, v finišu pa začutimo še konkretnejše dražeč značaj. Pookus pa nato še kar konkretno pusti svojo dolgotrajno sled.
 
Resetov irski Extra zelo konkretno izrzai svoje lastnosti, ki ga pošteno zaznamujejo, ob tem pa pivca osvaja tudi s kremastim in precej polnejšim telesom. Pivo za ljubitelje temnejših zvarkov in okusov, ter za tiste, ki bi kavo raje kar v pivski obliki. 
 

Extra

Brežice

Irski ekstra stout

5,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → dovolj preprost, da se preprosto pije (tudi za neljubitelje kavnatih lastnosti), a dovolj konkreten, da ostane v spominu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar