nedelja, 11. julij 2021

Flajs Udarnik

Flajsov Udarnikje ameriški jantarni ale (amber ale), ki so ga v tej žalski pivovarni zvarili z lokalnima sortama hmelja Styrian Aurora in Styrian Cardinal. Svoje ime pa je dobil po "odgovornem, redoljubnem, delovnem človeku", ki je pomagal na hmeljišču.
 
Nekoliko manjša bela penasta glava za krajši čas zastre pogled na nekoliko motnikavo jantarno obarvano pivo. V aromi, ki se le počasi privleče iz kozarca, bomo srečali zelo blago karamelasto noto, spremlja pa jo le malenkost bolj pogumen sladek sadni dih - je pa v celoti res sramežljiv v začetku. Zmerna grenkoba je v svojem karakterju travnato-zeliščna in kar pošteno suha v zaključku ter nato tudi naprej v pookusu, ki kar lepo potraja. 
 
Udarnik je lahkotne in svež jantarni ale, ki v aromi sicer deluje povsem nežno, medtem pa je v okusu kar precej bolj izrazit in malenkost bolj konkreten - tak, zelo udaren. 

Udarnik

Žalec

Rdeči ale

4,8%

Kje naj ga iščem?


  • Fontana Piv Zeleno Zlato (Žalec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → piten, kar značajnega okusa, mogoče celo malo preoster na trenutke - mogoče mu zmanjka malo sladkobe

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar