sreda, 15. september 2021

Lobik/Maskeron Double Scull

Dvojno sodelovanje mariborskih Lobikov z dalmatinskim Maskeronom je prineslo tudi klasični dvojni IPA v stilu teh piv z zahodne obale ZDA. Pivu ta tipični ameriški značaj podarjajo hmelji Idaho 7, Strata in Columbus.  

Sodelovalni dvojni dvojec je nekoliko motnikavega telesa jantarne obarvanosti, izgled pa zaključuje bolj majhna in ne ravno obstojna bela glava. V aromi prevlada smolnati značaj z nekaj sladkega sadnega značaja in nežnimi borovci v ozadju. Požirek zaznamuje zelo solidna in izrazna hmeljna grenkoba, malenkostno sadna in nekoliko bolj borasta v spremljavi - vse skupaj je kar konkretno nahmeljeno. Trajajoč pookus pa še zelo dolgo pusti svojo pošteno hmeljnato sled. 

Double Scull je sicer lahkotnejši v telesu z nekaj izrazne, čeprav nežne alkoholne topline. Je pravi in konkretni DIPA, ki ponuja precej konkreten hmeljni značaj. Malo bolj "old school" zadeva.
   
 

Double Scull

Maribor
 
v sodelovanju z The Garden Brewery 
Dubrovnik (HRV) 

Dvojni IPA

8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → dobro piten, konkretno nahmeljen, a kar nekoliko bolj oster

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar