torek, 21. september 2021

Mali Grad The Girl From Rečica ob Savinji

V kamniški pivovarni Mali Grad so zvarili pravi dvojni IPA le iz slovenskih sort hmelja - Styrian Kolibri in Styrian Cardinal. Pivo so tako posvetili slovenskemu hmelju in z imenom tudi Savinjčankam, tako da je to res čisto pravi slovenski DIPA.

Dekle iz Rečice ob Savinji je napravljeno v popolnoma prozorno zlato opravo, ki jo olepša s tanjšim rumenkasto-belim pokrivalom, ki ga kar kmalu odvrže. Njen parfum je nežno sladkega značaja, prepoznati pa ga je po breskovih notah z nekaj cvetličnega dodatka, medtem ko je daleč v ozadju še nekaj mentolaste svežine. Poboža nas s srednjo hmeljno grenkobo, travnato v občutku, proti koncu pa pokaže še svojo sladko stran, ki pa je zelo sramežljiva. Na to Savinjčanko pa nas bo še dolgo spominjal vtis, ki ga pusti. 

The Girl From Rečica ob Savinji je lahkotnejšega telesa, a kar konkretnega značaja - za prave junake in junakinje. Ni pa ji tuja niti lahkotna toplina alkohola v koncu požirka, s katero nas le malenkostno pogreje.
 

The Girl From Rečica ob Savinji

Kamnik

Dvojni IPA

7,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → pravi, korektni in konkretni dvojni IPA, karakteren in kar lepo pogreje po grlu, a ne preveč

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar