ponedeljek, 15. november 2021

Reset Gorjan

Gorjan je nastal v pivovarni Reset v sodelovanju z lokalno gostilno Les, saj so želeli ustvariti preprosto ampak karakterno pivo, kar jim je uspelo s pomočjo le v Sloveniji gojenih sort hmeljev Magnum, Styrian Cardinal in Styrian Fox.
 
Pivo je le čisto rahlo motnega telesa zelo svetle, rumeno-zlate barve, pokrije pa ga tanjša bela glava, ki se počasi seseda. Aroma je nežna in ne pretirano izrazita - srečamo rahlo travnato hmeljno noto z nežnimi zelišči, zraven pa dobimo še čisto malo citrusnega pridiha. Tudi okus sledi tej preprostosti. Rahlo hmeljno grenkobnemu začetku sledi nekaj citrusnega značaja, v finišu pa je rahlo poprasto dražeč. V pookusu pa ta občutek še nekaj časa potraja.
 
Resetov Gorjan je preprosto pivo, ki ponudi prijetno lahkoten in osvežilen značaj. Je nežno karakteren, predvsem pa je preprosto piten - in ravno to pa je bil tudi glavni namen tega zvarka.
 

Gorjan

Brežice

Zlati ale

4,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo preprost in brez kakšnih večjih posebnosti, a obenem zelo lahkotno piten, simpatičen in tak - da ga spiješ brez preveč razmišljanja

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar