četrtek, 18. november 2021

The Blek Goat Ipeeyaay

Gorenjska pivovarna z metalskim imenom in izgledom, The Blek Goat Brewery, se na sceni predstavlja tudi z najbolj tipično kraft pivovarsko izvedbo - IPA. Pravijo, da je bolje imeti "mokra usta, kot mokro posteljo".  
 
Metalski IPA je kristalno jasnega telesa zlato-jantarne barve, pokrit pa je s srednje veliko belo glavo, ki se dokaj hitro izmakne. Aroma se nežno prebija iz kozarca, spotoma pa nam ponuja kar malo sramežljive citrusne note z nekaj travnatega in nežno zeliščnega značaja. Požirek zaznamuje nežnejša hmeljna grenkoba, ki jo še blago olepša nežno citrusast značaj. Rahlo poprast finiš pa na koncu napove še daljši, a ne pretiran pookus. 
 
Ipeeyaay je zelo lahkoten v telesu in precej preprostega in neizstopajočega značaja. Kljub temu pa v svojem zelo osvežilnem požirku pusti tisti tipični IPA karakter - čeprav malo bolj sramežljiv. 
 

Ipeeyaay

Mojstrana

IPA

4,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → sicer piten, ampak zelo preprost, aroma pa zelo hitro izveni

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar