ponedeljek, 22. november 2021

Zajc Blonde Ale

Pivovarna Zajc je pripravila tudi svojega pivskega blondinca, ki bo zaradi lažjega telesa in preprostega značaja najbolj sedel v vročih poletnih dneh. 
 
Blond Zajc je kristalno jasnega telesa zlate barve, manjša pena, pod katero se skrije, pa ni pretirano obstojna in kmalu izgine. Aroma tega blondinca je precej nežna in ne ravno pretirano izrazita, ponudi pa rahlo travnat značaj z nekaj gumastega duha ter pridihom zelo prezrelega sadja. Tudi okus sledi temu - v začetku je zmerno travnato grenkoben, malenkost sladkega dodatka pa pride na koncu. Finiš je dražeče poprast, nežen pookus pa ne traja predolgo.
 
Zajc Blonde Ale je preprosto pivo, ki ne pretirava s svojim značajem, ampak pivcu ponudi tiste bolj poznane, klasične okuse piva. Skupaj s kombinacijo lahkotnega telesa in nekoliko nižjo stopnjo alkohola, pa je njegova glavna odlika preprosta pitnost.  

Blonde Ale

Cerkno

Zlati ale

4,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → piten, v aromi malo preveč gumast za moj okus, preprost in brez posebnosti

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar