petek, 3. december 2021

Loo-blah-nah Chipotle Choco Stout

Za "Black Friday" so v pivovarni Loo-blah-nah na pipo svoje točilnice priklopili tudi črno pivo. Pivo, v najtemnejši podobi, katero je začinjeno s chipotle čiliji, ki mu dajo zares blago pekočnost, za družbo pa je tu še čokolada.
 
Ta čili stout je zelo temne rjave barve, skoraj že čisto črne, srednje velika in zelo milnata bež glava pa se počasi umika. Aroma je kar pošteno pražena, malo kavnata na trenutke, zraven pa je lepo čokoladna in z zaznavnim paprikastim pridihom, ki odaja malenkost pikantnega občutka. Blago čokoladno sladek začetek je kar dobro zaznaven, nadaljuje pa se precej blago grenkobno ter na koncu k zelo zadržanim pikantnim občutkom, ki pride le malenkost do izraza šele nekoliko kasneje. 
 
Chipotle Choco Stout je polnejšega telesa in z nižjo oziroma manj zaznavno stopnjo karbonacije. Je lepo čokoladasto in sladko izrazen, zraven pa ponudi tudi nekaj zelo, zelo sramežljivega čilija.   

Chipotle Choco Stout

Ljubljana

Čili pivo

6,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → čokolada lepo naredi svoje, čili pa bi lahko bil (bi moral biti) nekoliko bolj izrazit 

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar