četrtek, 12. november 2015

Kaj je novega? - 5. del


Spet je mimo dober mesec od kar ste lahko nazadnje brali o novostih na naši sceni. To pomeni, da je skrajni čas za ponovno obveščanje ljubiteljev piva o pivskem dogajanju pri nas.

Sredi meseca oktobra se je odvil že četrti Pivo & Burger Fest pri nas, kar tretji in na žalost tudi zadnji letos. Kot smo že navajeni iz prejšnjih izvedb, smo lahko zopet uživali v kombinaciji teh dveh najboljših prijateljev. Ogromno dobrih burgerjev in veliiiko odličnih piv. Le dober teden kasneje, pa so v vrhniški pivovarni HumanFish izvedli tudi svoj festival poimenovan Fish Fest. Za konec sezone festivalov piva pri nas, pa so kot je že v navadi od lani poskrbeli v Brežicah, kjer se je odvil drugi Brežiški Festival Piva.

Skorajda neverjetno je, da je ta mesec minil, brez da bi se odprla kakšna nova pivovarna. To se kar že nekaj časa ni zgodilo, zanimivo. So bili pa zato aktivni že uveljavljeni pivovarji. Jesenski trgatvi hmelja in nekaj premieram piva s svežim hmeljem v Mariboru, je sledila tudi pivovarna HumanFish in izdelala letošnjo izvedbo Harvest SIPA piva.
Zopet so bili aktivni tudi v dokaj-novo-nastali pivovarni Tektonik, kjer so predstavili še svojega četrtega fanta po imenu Nelson - gre za pivo stila črna IPA. Premierno predstavitev pa sta na Pivo & Burger Festu doživela še Strela z Jasnega (svetli ležak) iz Kratochwilla in Pikova Dama (temni india lager) it pivovarne Union.

Dejavni so bili tudi na drugih koncih Slovenije. V gorenjski pivovarni Carniola so predstavili svoje novo pivo po imenu Red District, ki bo, upamo da kmalu, svojo pot našlo tudi v steklenice. V zasavski "ciganski" pivovarni Knap so izdelali stout z imenom Kramp, ki bo delal družbo njihovemu prvencu Hercu. V naši pivovarni Bevog na avstrijski strani meje pa so izdelali en čokoladni posladek - v omejeni izdaji so namreč zvarili pivo po imenu Chocolate Stout.

Za konec pa še en novinec iz pivovarne Pelicon. V sodelovanju z nemško pivovarno Tilmans (prvo mednarodno sodelovanje slovenske pivovarne) so izdelali Wolf Craft Lager - povsem netipični stil piva, kot smo jih bili navajeni od naših ajdovskih pivovarjev.

To bi bile vse novosti, katerim smo bili priča v dobrem mesecu. Nekatere bodoče novosti so že v delu, toda o tem več v prihodnjem javljanju. Pa na zdravje.

Ni komentarjev:

Objava komentarja