ponedeljek, 29. februar 2016

Kam na pivo? - Bela krajina


Bela krajina, pokrajina na jugovzhodu Slovenije, je tako kot vse ostale pokrajine na tem koncu naše države, bolj znana po vinarstvu kot pa po pivovarstvu. Je pa tudi res, da je to območje ob reki Kolpi tudi rojstni kraj ene naših mikropivovarn, ki nas že dolgo razvaja s svojimi izdelki - to je pivovarna Vizir.

V tem mini vodiču po dobrem pivu v Beli krajini, pa bomo poskušali povedati, kje v tem zelenem koščku naše dežele, se da spiti dobro pivo, bodisi domače ali tuje.
Kmalu po prehodu iz Dolenjske v Belo Krajino nas že čaka prva lokacija. Le-ta morda ni toliko znana po izbiri piva, kot si je mesto prislužila zaradi okolice in razgleda. Gre namreč za Dom Na Mirni (1), kjer si pa boste vseeno lahko privoščili pivo lokalne pivovarne Vizir. Pot nas bo vodila naprej proti Črnomlju, mimo nekaterih lokalnih barov in tudi edine lokalne pivovarne Vizir (2), kjer lahko pivo za na pot dobimo tudi v njihovi trgovinici.

Če si želimo dobro pivo privoščiti v Črnomlju, imamo na izbiro dva lokala. Izbira nas ne bo ravno odpihnila, toda dobršen repertoar piv pivovarne Vizir bo vseeno potešil žejo. Potrebno se je samo odločiti ali bomo zavili v Klas Bar (3) ali v Črnomaljsko Kavarno (4).

V kolikor si zaželimo še česa drugega, nadaljujemo pot proti drugemu največjemu mestu v tej pokrajini, to je Metlika. Ena od izbir, ki se nam tam ponuja, je Pub Pri Starem Pildu (5), v katerem se lahko okrepčamo z nekaterimi nemškimi pivi, najde pa se morda še kaj. Druga izbira nedaleč stran pa je Bar Liber (6), kjer nam bodo prav tako postregli z nekaterimi nemškimi zvarki.

Kot je razvidno iz tega mini vodiča, je ponudba dobrega piva v Beli Krajini še dokaj omejena, saj ima v tej regiji vino še vedno glavno vlogo. Vseeno pa se dobro pivo najde, za kar še posebej vneto skrbijo v lokalni pivovarni Vizir.

Ni komentarjev:

Objavite komentar