torek, 3. maj 2016

Kaj je bilo novega v aprilu


Tako, pregovorno deževni april je mimo, kar pomeni, da je čas, da si pogledamo kaj je bilo v tem mesecu novega na naši sceni.

Začnimo z dogodki, povezanimi s pivom. Ena najpomembnejših stvari, ki se je zgodila v tem času, sicer zadnji dan v marcu, je bila Pivopisova konferenca o butičnem pivu z naslovom PivoGovori. Šlo je za prvi dogodek take vrste pri nas, nakaterem smo v bistvu slišali nekaj uspešnih zgodb s področja piva. 

April je bil tudi mesec prvih festivalov piva, ki so se zgodili v naših krajih. Tako smo lahko obiskali prvi Festival Belgijskega Piva, prav tako pa je svojo uprizoritev doživela že peta izvedba Pivo & Burger Festa
V zadnjih izdihljajih leta je posebno obletnico praznovala vrhniška pivovarna HumanFish - že tri leta namreč v svojem taproomu točijo svoja piva. Dogodek so obeležili tudi s posebnim pivom po imenu Anniversary IPA

Dejavni so bili tudi v še vedno sveži pivovarni Hopsbrew, kjer so za praznik burgerjev in piva izdelali dva zvarka - Rye Porter in SMASH (ale iz ene sorte hmelja in ene sorte sladu). Na tem istem dogodku so se z novim pivom predstavili še pri pivovarni Varissh, kjer so naredili Wet Yellow pšenični ale, ter tudi pri pivovarni Bru Kru s svojim novim Cockyjem. 

Za nekaj novosti so poskrbeli še nekateri ostali pivovarji. Kranjska Pivovarna je izdelali svoj temni ležak, Pivovarna B&B (bivši Štajerc) je naredila Štajerski Kardinal ležak, medtem ko so pri domžalskemu Adamu Ravbarju s svojim Pale Ale zvarkom stopili v svet ale piv.  
Da pa to ne bi bilo vse, je treba omeniti še čokoladni stout, ki so ga za radovljiško Kavarno Kino in njihov festival čokolade izdelali pri Malem Gradu. Za še eno novost so poskrbeli pri Kurbierju, kjer so svojemu rdečemu ležaku dodali še rdeči pale ale, svoje pa je na koncu dodala še Pivovarna Union, saj lahko od nedavnega v njihovi pivnici poskusite tudi belgijski svetli ale z imenom Renons. 

Torej, novosti kot listja, mi pa že nestrpno čakamo prihodnji mesec, ki bo postregel še z več zanimivimi zadevami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar