petek, 27. maj 2016

Kaj prihaja: Lobik Brewery

Večkrat smo že omenili, da slovenska scena piva v zadnjem času res cveti, in to bomo spet podprli z novico o novi pivovarni. Potem, ko smo dobili prave butične mikropivovarne na primorskem, gorenjskem in ljubljanskem koncu, se je sedaj to zgodilo še na štajerskem koncu.

V Mariboru se je namreč ekipa štirih fantov odločila, da bodo tudi oni ljubiteljem ponudili svoje pivo. Tako se je tudi uradno pred kratkim časom začela pisati zgodba pivovarne Lobik. Na svoji strani pravijo, da za njih pivo ni sestavljeno le iz osnovnih štirih sestavin, kar pomeni, da lahko od njih pričakujemo kakšne zelo zanimive stvari.

Fantje so se za začetek odločili za rahlo drugačen pristop. So zelo mlada pivovarna, ki ima za svoja piva zelo visoke cilje, tako glede stilov pivo, kot jasno tudi kvalitete. Zato so fantje svoje zvarke, kot hišna piva ponudili nekaterim lokalom po Mariboru, medtem ko bomo na pravo Lobik pivo še malo počakali. 

Torej, kdor si želi poskusiti štajerska butična piva bo moral zaenkrat zaviti bodisi v Hudo Kavo ali restavracijo Fudo (najbolje, da kar v obe). Za še več informacij o najnovejši pivovarni pa zavijte na njihovo FB stran

Ni komentarjev:

Objavite komentar