torek, 14. junij 2016

Kaj prihaja: KULT316

Ljubljana in s tem tudi naša dežela je od nedavnega bogatejša še za eno mikropivovarno. Ampak v tem primeru ne gre za čisto običajno pivovarno, kot smo jih vajeni, ampak bo to tudi pri nas nekaj novega.

Prejšnji teden je namreč v Šentvidu svojo otvoritev doživela 1. šolska mikropivovarna pri nas, ki se nahaja na Biotehniškem izobraževalnem centru (BIC). Sedaj bodo imeli študentje priložnost, da bodo svoje teoretično znanje tudi praktično udejanili. Pri tem pa jim bo v veliko pomoč poleg znanja tudi mikropivovarski sistem Brewiks.
Trenutno si v kavarni in restavraciji izobraževalnega centra že lahko privoščimo njihovo prvo hišno pivo KULT316. Gre za svetli ale, ki ga v šolski pivovarni varijo za prikaz tehnoloških vaj, ter tudi v sklopu obvezne prakse. Poleg hišnega svetlega ale piva, pa bodo po besedah odgovornih varili tudi druge stile piva, ki bodo sovpadali z letnimi časi - poleti nekaj lažjega in sadnega, pozimi konkretnejše temne stile piva. 

Vsekakor zanimiva ideja in brez dvoma velik korak naprej k nadaljnjemu razvoju slovenske pivovarske scene. Če bi take zadeve obstajale, ko smo bili mi študentje ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar