četrtek, 22. september 2016

Kaj prihaja: Lintvern

Zopet razveseljujemo ljubitelje hmeljnega napitka z novicami o novi pivovarni. V tem primeru sicer ne gre za čisto sveže ustanovljeno pivovarno, saj le ta že nekaj časa obratuje in vari svoje pivo. Toda ker smo jo odkrili šele pred nedavnim, si zasluži pozornost in objavo. 

Gre za ljubiteljsko pivovarno z imenom Lintvern, katero upravljajo kot dopolnilno dejavnost na kmetiji v Bohinjski Bistrici. V pivovarni entuziastiščno varijo različne stile ale piv, ki so na voljo (zaenkrat) le lokalnim pivoljubcem in naključnim obiskovalcem, vendar se z naslednjim letom obeta tudi povečava proizvodnje, s tem pa tudi več piva za ostale pivoljubce in upajmo tudi širšo dostopnost. Aha, mimogrede - lintvern je še eno ime za zmaja, ki ga lahko opazimo tudi na etiketah zvarkov pivovarne Lintvern.  

Zaenkrat smo lahko ugotovili, da so do sedaj navarili poletni ale Jezernik, ter tudi dva zvarka omejenih količin - citra stout ter črna IPA. Vsekakor vse zgoraj napisano obeta zanimiva in okusna piva, zato samo še čakamo na priložnost, da jih poskusimo. Seveda pa o poskušenem poročamo tudi vam. V vsakem primeru pa z navdušenjem pozdravljamo novo pivovarno na našem zemljevidu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar