nedelja, 11. september 2016

Kam na pivo? - Kočevsko-Ribniško

Mogoče vas pot ne vodi ravno pogosto skozi Kočevsko-Ribniško pokrajino, toda vseeno je potrebno biti pripravljen tudi na to možnost. Zato smo tudi pripravili ta mini vodič, da ne bi slučajno tam ostali brez dobrega piva. 
Prva in glavna lokacija, ki jo mora ljubitelj piva obiskati, ko se znajde v tistem koščku Slovenije, je brez dvoma Kava Bar Zeus (1) v Kočevju. Ne le da vam bodo tam postregli z zavidljivo ponudbo domačega in tujega piva, ampak boste tam občasno lahko tudi sodelovali na različnih pivskih pokušinah, kjer predstavljajo različne zvarke. Definitivno top izbira v tem koncu naše kokoške.

Seveda pa se dobro pivo najde še kje drugje. Od Zeusa vas lahko pivska pot vodi proti centru tega malega mesta. Vmes pa se lahko ustavite v Big Star Pubu (2), kjer vam bodo postregli z izborom nemških, čeških, angleških in belgijskih piv, ter seveda tudi z nekaj slovenskimi zvarki. V centru mesta pa predlagamo obisk Mestne Kavarne Kočevje (3), kjer si boste lahko seveda privoščili tudi dobro pivo, bodisi nekaj domačega ali kakšnega uvoženega Nekaj se bo našlo za vsakogar.

Na poti proti Ljubljani, nedaleč stran od Kočevja, pa se lahko ustavite še v Ribnici. Kakšnega lokala z bogato ponudbo butičnih piv vam sicer ne moremo predlagati, boste pa zato lahko v Gostišču Makšar (4) poskusili svetlo in temno pivo domače izdelave. 

Mogoče Kočevsko-Ribniška pokrajina res ne premore izobilice lokacij kjer bi si lahko privoščili dobro pivo, vendar pa vam zagotavljamo, da s tem vodičem tudi tam nikakor ne boste žejni. Dobro pivo, (skoraj že) v vsakem kotičku Slovenije.


Ni komentarjev:

Objava komentarja