sobota, 8. oktober 2016

Kaj prihaja: Kaki Kraft

V tem jesenskem času pivskih novotarij kar ne zmanjka. Za zadnjo v vrsti, vsaj trenutno, so poskrbeli v zelo mladi butični mikropivovarni Kaki kraft, ki se nahaja v kraju Miren pri Novi Gorici.

Luč sveta je v tem obdobju trgatev hmelja ugledala njihova Umazana Diva, ki bo tako dopolnila že kar lepo dolgo linijo trgatvenih piv, ki smo jih lahko spoznali v letošnjem letu. Gre za pivo stila rjavi ale, na kar nekako napelje že ime. Med procesom varjenja pa so mu dodali še svež slovenski hmelj, sorte Dana - tako je nastalo pivo za katerega pričakujemo, da bo imel prijetno sladno osnovo karamele, za svežino in dodatni karakter pa bo poskrbel dodatek hmelja. Vsekakor zanimiva kombinacija, ki je pri nas nismo še srečali.

Ker gre za trgatveno pivo, je že samo po sebi jasno, da bo na voljo le v posebni ali omejeni izdaji v tem jesenkem času. Pivovarna Kaki Kraft pa je v tem krajšem času svojega delovanja postala znana tudi po tem, da je njihovo pivo v ponudbi le v lokalnem okolju. Če vam ta Umazana Diva vseeno prekriža pot, predlagamo, da si jo kar privoščite. Mi vsekakor upamo in želimo, da nam pride pod roke.

Ni komentarjev:

Objavite komentar