sreda, 30. november 2016

Kaj je bilo novega v novembru

November je en tak rahlo "neposrečen" mesec v letu. Že pred njim se poslovi tisti prijeten del jeseni in ga zamenjajo hladni, mokri in še bolj temni dnevi. Poleg tega pa vsi z velikim navdušenjem že pričakujemo veseli december. Tudi na sceni piva je v tem mesecu vladalo rahlo zatišje, a to ne pomeni, da nismo dobili nič novega.

V tem mesecu se na žalost nismo mogli uživati v festivalih piva, ki so do spomladi očitno na pavzi, smo se pa zato lahko družili po raznih večerih s/ob/na pivu, ki jih je bilo dovolj na vseh koncih. 

Smo pa zato tudi v tem mesecu poročali o novi pivovarni na sceni. V vasici Češnjice v Tuhinju je namreč svoja vrata odprla manjša, a zelo nadebudna Domača Pivovarna pod Menino. V pivovarni, ki se ponaša, da veliko večino sestavin pridelajo sami, varijo Menin'ca, trenutno v petih različnih stilih - Svetlo, Temno, Karamelno, Rdeče in Pšenično.

V preteklem mesecu je v steklenice tudi uradno prišlo že nekaj časa pričakovano pivo mlade nomadske pivovarne Trot iz Cerknice. Gre za prijeten svetli ale v ameriškem stilu, sliši pa na ime Lily Beach
Odkar so odprli svojo novo Točilnico, moramo zelo pogosto poročati o novostih iz pivovarne Mali Grad. Tokrat so pripravili dva nova zvarka, in sicer angleški ESB, ter domači Slovenski Golding ležak, narejen iz slovenskih sort hmelja.

Na trgu se je pojavil še en novi ležak, in sicer v temni obliki. Gre za pivo Majmun Dark Craft Lager, ki ga sicer varijo pri naših sosedih, a gre za slovensko znamko.

Nismo pozabili na največjega pivovarja, pivovarno Union. Za drugo obletnico svoje pivnice so namreč navarili svoje drugo ale pivo - Pivnica Selection Pale Ale. 

Za najboljšo vest pa so poskrbeli pri (že dobro pogrešani) pivovarni Reservoir Dogs, kjer so pripravili zelo omejeno serijo buteljk, v katerih se skriva v vinskih sodih starani Incubo. Poimenovali so ga Medana Incubo (po vinski kleti, kjer je bil skrit) ter z njim tudi napovedali serijo staranih piv Wine Side Story.

To bi bilo v tem mesecu zaenkrat vse - mogoče malo manj novosti, a vseeno zanimivo. Za naslednji mesec pa lahko že z zagotovostjo povemo, da se obeta kar nekaj novih zvarkov. Pa sigurno bo na sporedu še kakšno presenečenje. Na zdravje. 

Ni komentarjev:

Objava komentarja