ponedeljek, 07. november 2016

Kaj je bilo novega v oktobru

Po zelo burnem in plodovitev septembru (pregled meseca) je prišel na vrsto oktober, ki pa je bil tudi zelo prijazen do ljubiteljev piva. V tem obdobju se je namreč marsikje dogajalo in marsikaj zgodilo. 

Proti koncu meseca se je odvil najbolj pričakovani dogodek v tem obdobju leta - Pivo & Burger Fest. Kot vse prejšnje izvedbe se je tudi tretja letošnja (in sedma nasploh) izkazala za popoln uspeh. Slovenci smo še vedno ljubitelje te super kombinacije. Na festivalu smo bili priča tudi nekaterim premieram novih piv pri nas. 

Svoj novi in zelo všečni Red Ale so predstavili pri pivovarni Loo-blah-nah, pri Bevogu so imeli na stojnici tudi pravo Ninjo (Kellerbier), medtem ko so pri Green Gold Brewing predstavili še svojo mokro in svežo Wet Princess.

V Ljubljani se je odvil tudi prvi pravi Študenstki Festival Piva, na katerem se je predstavilo kar lepo število butičnih pivovarn. V Brežicah pa je čisto za konec meseca potekal že 3. Brežiški Festival Piva, kjer se je premierno predstavila tudi sevniška pivovarna APE s svojima dvema novostima na trgu - Sweet Red Ale in Stout. 

Že na začetku emseca pa se je na Vrhniki odvil Fish Homebrew&Q Fest, kjer so gostitelji predstavili kar dva nova zvarka - Cull of the Unicorns in super izjemno okusni Mud Puppy.

Da še ni konec tega zapisa so poskrbeli še pri mladi Kaki Kraft pivovarni, kjer so v duhu trgatev hmelja izdelali zelo zanimivo in všečno Umazano Divo - trgatveni rjavi ale. V naši prvi šolski pivovarni KULT316 pa so svojemu svetlemu ale zvarku dodali še jantarnega.  

Zelo dejavni so bili tudi pri pivovarni Mali Grad. Pred kratkim so preselili svojo pivovarno, sedaj pa so navdušili še z odprtjem svoje lastne točilnice. Da pa je bila mera polna, so na otvoritvi točili tudi nova zvarka - German Pils in American Craft Lager.

Za čisti konec pa se še enkrat vrnimo k Bevogu. Za prihajajoče hladnejše vreme so tokrat pripravili kar dvojno presenečenje. Na police sta namreč prišla Yellow Snowball Hopped Up Tripel in Brown Snowball Coconut Porter - da nas pogrejeta.

Torej, spet je za nami en mesec poln novosti na slovenski pivosceni, mi pa že z veseljem zremo naprej, ko se nam s hladnejšim vremenom obetajo čedalje močnejši in temnejši zvarki. 

Ni komentarjev:

Objava komentarja