torek, 08. november 2016

Kaj prihaja: Menin'c

Saj vem, da ne boste verjeli, ampak... zopet imamo novo pivovarno. Od nedavnega naprej se pivo uradno vari tudi v Tuhinjski dolini, natančneje v kraju Češnjice v Tuhinju. Tam je namreč svoja vrata odprla Domača Pivovarna pod Menino. 

Od domačih pivovarn ponavadi pričakujemo, da nam ponudijo piva tipa ležak. No, tokrat temu ni tako, kajti pri Menin'cu varijo piva tipa ale v majhnih, butičnih količinah. Se pa Domača Pivovarna pod Menino od ostalih razlikuje še po nečem, in sicer dajo pri njih velik poudarek na besedi "domače". Ne samo, da je pivo narejeno z vodo, ki priteče izpod planine Menina, ter da v pivo dodajo hmelj, ki je zrastel na domačem zemljišču (sorti Aurora in Celeia). Prav tako tudi velik del ječmena pridelajo na domači kmetiji, kar pomeni, da gre za domače pivo in pivovarno v pravem pomenu besede.

Menin'c bo vsem ljubiteljem piva na voljo v petih različicah - Svetlo, Pšenično, Temno, Rdeče in Karamelno. Najbolj zagriženi pivoljubci pa lahko manjši del asortimana že poskusijo v kamniškem pubu Pod Skalo. Več o vseh teh zvarkih najdete na njihovi FB strani Domača Pivovarna pod Menino, kmalu pa tudi tukaj.

1 komentar: