četrtek, 5. januar 2017

Kaj je bilo novega v decembru

December nam je pomahal v slovo in kot se za praznični mesec spodobi, nam je tudi letos prinesel veliko daril povezanih s pivom. Pa si poglejmo, kaj je bilo novega na sceni v tem hladnem mesecu.

Na sceni sta se pojavili kar dve novi pivovarni. Prva je svoja vrata odprla na dolenjskem koncu, natančneje v Kostanjevici na Krki. Gre za malo ljubiteljsko pivovarno, ki sliši na ime Kitcher, svoje poslanstvo pa je začela s štirimi različnimi zvarki, ki slišijo na imena Smučar, Čebelar, Jamar in Ribič.

V Domžalah pa je svoj prostor na sceni našla tudi nova nomadska pivovarna, ki bo zaenkrat svoje pivo varila v prostorih pivovarne Hopster. Gre za pivovarno Mister, njihov premierni zvarek Russell pa lahko pričakujemo zelo v kratkem.

Dejavni so bili tudi ostali naši pivovarni, ki so nas razveseljevali predvsem z zimsko-božičnimi zvarki, seveda pa tudi z nekaj ostalimi dobrotami. V pivovarni Hopsbrew so nas razveselili z dvema odličnima zvarkoma - Oatmeal Stout z vanilijo in Winter Pale Ale, ki je vse prej kot zimski. Poleg tega pa so v sodelovanju s portalom Pivopis.si zvarili tudi posebno Z3 zimsko pivo.
Tudi v Peliconu so pripravili zimsko sladico in sicer 2016 verzijo poznanega Winter zvarka, ki je vsako leto nelkoliko drugačen. Dejavni so bili tudi pri sosedih v Kaki Kraft, kjer so pripravili zimski temni ležak z imenom Svežinka.

V pivovarni Hopster so na začetku meseca predstavili svoje simpatično trgatveno pivo Harvest, medtem ko iz Sevnice prihaja še en novi zimski zvarek in sicer Happy 2017, produkt pivovarne APE. Svoje so dodali v pivovarni Union, saj so v omejeni količini navarili posebno (in konkretno močno) Božično Ale Pivo. Ne smemo pozabiti na pivovarno Mali Grad, kjer so pripravili nekaj novega pri nas, in sicer pivo Double Trouble, belgijsko samostansko dvojno pivo, oziroma abbey dubbel. Kmalu zatem pa so v sodelovanju s Hopsbrew pripravili še pivo z imenom Lactose Tolerant.

Nekaj novega so naredili tudi v belokranjskem Vizirju. Na trg so poslali svojo novo trojico zvarkov: Magic Chestnut, Magic Honey in Yellow Submarine. Torej pivo s kostanjem, pivo z medom in pšenično pivo. Na koncu pa omenimo še pivovarno Varissh, kjer so po dolgem času pripravili zelo pričakovano črno IPO z imenom Big Black.

Ni komentarjev:

Objavite komentar