četrtek, 2. marec 2017

Kaj prihaja: Crazy Duck Brewery

Na slovenski pivovarski sceni se zopet dogaja nekaj novega. Po človeških ribicah (HumanFish), psih (Reservoir Dogs), debelih ribah (Lobik) in pošastnih zmajih (Lintvern) so sedaj na vrsto prišle še ene živali, račke. In ne kakršnekoli, te so namreč čisto nore. Pred kratkim je namreč vrata odprla pivovarna Crazy Duck Brewery. 

Mlada butična pivovarna ima svoje prostore v bližini kraja Žiri, kar pomeni, da smo na našem zemljevidu slovenskih pivovarn zapolnili še eno manjšo praznino. Na svoji FB strani Crazy Duck Brewery pravijo, da se je njihova pivovarska zgodba začela na nor način, čemur priča tudi samo ime. Obljubljajo pa tudi, da bo pivovarna prinesla svežino na trg kraft piva pri nas, v kar ne dvomimo, saj so si v pivovarni zelo resno zadali pot, tako količinsko kot tudi vsebinsko. 

Poleg obveznih kraft klasik, kot sta IPA in APA, se bodo v pivovarni osredotočili predvsem na temna ale piva, s poudarkom na stilih, ki jih pri nas ni ali pa so zelo redki. Za začetek poleg dveh omenjenih klasik prihajata še rubinasti ale in stout z ovsenimi kosmiči, kmalu pa tudi še kaj bolj redkega in zanimivega. Za več informacij o tem kaj bodo zvarili in kje nam bodo to ponudili, spremljajte njihovo FB stran, o vsem pa vas bomo seveda poskusili obvestiti tudi mi. Takoj ko poskusimo te nore račke. 

Pssst. Če se boste udeležili Pivopisove delavnice Katero pivo je pravo zame?, boste tam lahko degustirali tudi kakšno račko. Kmalu pa jih boste lahko našli tudi na lojtrici domačih v trgovinah Lidl.

Ni komentarjev:

Objavite komentar