petek, 3. marec 2017

Na obisku v Starem Piskru

 
Vsi, ki ste kdaj obiskali Pivo & Burger Fest, ste morali že slišati za celjski Stari Pisker ali njihovega Novozelandca. Tudi mi smo ga prvič srečali prav tam. Ker pa imajo v Starem Piskru tudi solidno ponudbo dobrega piva, smo se odločili, da gremo na obisk.

Naj že v začetku povem, da v Stari Pisker ne greš na pivo, kjer zraven poješ še burger. Ne, ne, tja greš na konkreten in odličen burger (ali zrezek, ali rebrca, če ti je to ljubše), ki ga še dodatno oplemenitiš s kozarcem (ali dvema) okusnega piva. Aha, še opozorilo preden se vsedeš v avto - če greš tja za vikend, je rezervacija priporočljiva. 

Torej, najprej pivska ponudba. V meniju Starega Piskra se znajde okoli 25 različnih piv, vsa po vrsti na voljo v ustekleničeni obliki (poleg točenega Laškega in Uniona). Glavno vlogo med domačimi odigrajo Pelicon, Mali Grad in Bevog, medtem ko med tujci najdemo poznane in razširjene nemce, angleže, belgijce, irce, nizozemce, škote in američane - kot so npr. Andechser, Fuller's, BrewDog, Sierra Nevada, Westmalle in tako naprej. Nekaj različnih stilov, ne preveč, s poudarkom na ultra popularnih IPA zvarkih. Nič kaj presenetljivega ali pretresljivega, ampak nekaj se bo našlo za vsakega.
Seveda pa je v Starem Piskru glavna zvezda hrana, kjer izmed različnih poslastic izstopajo burgerji. Kaj lahko se zgodi, da boste precej dolgo porabili za izbiro tistega pravega, kajti vsi po vrsti izgledajo in so slišati odlično. Najbolj prepoznaven član med njimi je že prej omenjeni Novozelandec, ki je bil na koncu tudi naša izbira, da ga preizkusimo v njegovem naravnem okolju. Drugi izbor pa je bil Oscar Bilby, burger z govejo polpetko, dimljeno slanino, cheddar sirom, solato, kumaricami in čebulo.

Novozelandec - goveja polpetka in rezine steaka z dodatkom solate, paradižnika, čebule, namaza in bbq omake, ter kot vsi burgerji tam v spremljavi krompirčka in čebulnih obročkov je super okusen, tako, kot se za pravi burger spodobi, in konkreten, tako, da od mize nikakor ne boste odšli s čistimi rokami. Ne vem, če bi ravno rekli, da je bil to res tisti najboljši burger kar smo jih jedli, ampak brez dvoma je tam nekje povsem zraven.
Obisk Starega Piskra za pravega pivoljubca ni ravno obvezen - ta piva lahko namreč poskusite tudi marsikje drugje. Toda, če ste poleg tega tudi ljubitelj burgerjev (in sorodnih jedi) in želite poleg res odličnega burgerja še dobro pivo, potem pa kar hitro v Celje. Se splača. 

NA KRATKO:

Stari pisker – gostilna in pivnica
(RESTAVRACIJA)
Savinova ulica 9
3000 Celje

IZBIRA PIVA: 🍺 🍺
CENOVNI RAZRED: 💰 💰 💰 💰
HRANA: BURGERJI, ZREZKI

http://www.stari-pisker.com
https://www.facebook.com/gostilna.stari.pisker/

Ni komentarjev:

Objavite komentar