sobota, 15. april 2017

Na obisku v Mestnem Vrtu Žalec in Fontani Piva Zeleno Zlato

Savinjska dolina in še posebej Žalec sta že zgodovinsko znana po svoji hmeljarski dejavnosti. Zato je bilo enkrat resnično treba na izlet v tiste kraje, kjer dobrega piva sigurno ne more primanjkovati.

Mestni Vrt Žalec je top izbira v tem mestecu za ljubitelje butičnega piva. Pa ne samo v mestu, tudi širše v regiji, kajti lahko se pohvalijo z zelo solidnim izborom kraft piv, med njimi tudi kar lepo število slovenskih pivovarn. Od domačih se v ponudbi vedno nahajata vsaj Bevog in Pelicon, pogosto pa še kakšen drug slovenski zvarek. Družbo domačim dela še kar nekaj tujih zvarkov (večinoma standardnega angleškega, nemškega, belgijskega ali irskega porekla), vse skupaj pa je na voljo po nekakšnih standardnih cenah za lokale z butičnim pivom.

Odločitev o izboru piva ob našem obisku je bila sila preprosta. Vedno se namreč osredotočimo na kakšno popolnoma novo pivo oziroma na čim bolj lokalno poslastico. Tako je tokrat prijazna gospodična na mizo prinesla kozarec lokalnega hmeljarja in pivovarja Green Gold Brewing (Rojnik Hops), ki je tudi sicer del standardnega nabora pivovarn v Mestnem Vrtu. Pred nami se je v tem primeru znašel popolnoma nov ter svež NEIPA zvarek, premiera tega stila piva pri nas.
Soliden nabor piv, prijetna terasa za preganjanje časa in simpatična notranjost, urejena popolnoma v duhu butičnega piva, ter seveda osebje, ki se spozna na pivo, so dovolj dober razlog oz. dobri razlogi, da lahko ta lokal uvrstimo na seznam najboljših lokalov za dobro pivo pri nas. In seveda tudi dovolj dober razlog za ponoven obisk, ko se naslednjič peljemo skozi Žalec. Če pa smo že v Žalcu, seveda ne moremo niti mimo Fontane Piva Zeleno Zlato.

Veliko je bilo že slišanega o fontani, eni komentarji polni navdušenja, drugi polni kritik. In ja, resnično ne gre za fontano v pravem pomenu besede, kar bi bilo v bistvu neumno. Vseeno pa gre za zanimiv princip točilnih pip sredi parka, kjer si lahko vsak natoči svoje pivo za degustacijo. Pred tem je potrebno v trgovinici poleg fontane kupiti degustacijski vrček, ki je opremljen s čipom. 

Trenutno se tam nahaja 6 zvarkov slovenskih pivovarjev: Kukec (svetli ležak), Kovaško Temno (temni ležak), Lobik Svarun (angleški svetli ale), Adam Ravbar Pale Ale (ameriški svetli ale), Tektonik Hercule (witbier) in ambasadorjevo pivo Zeleni Štajerc (ležak).

Cena 8€ za petkrat deciliter piva mogoče res ni najbolj ugodna, res pa je, da lahko na koncu degustacijski vrček odenseš s sabo domov. Pa tudi na pivo na fontano se ne gre vsak dan, ampak z degustacijo zvarkov tam le dopolniš izlet v/mimo Žalca.  

NA KRATKO:

Mestni vrt Žalec – craft pivnica/kavarna
(BAR)
Šlandrov trg 34
3310 Žalec

IZBIRA PIVA: 🍺 🍺 🍺
CENOVNI RAZRED: 💰 💰 💰 💰

https://www.facebook.com/Mestni-vrt-%C5%BDalec-craft-pivnicakavarna-292826037450213/

Ni komentarjev:

Objavite komentar