sobota, 8. april 2017

Na obisku v Stari Fabrki

V zadnjih dveh letih so se pri nas v množičnem številu začeli pojavljati lokali, ki poleg kvalitetnih burgerjev ponujajo tudi različna butična piva. Razlog za to je preprost - odlično pivo in okusen burger sta najboljša kompanjona. Eden izmed takih lokalov se je konec lanskega leta odprl tudi v Domžalah. Ker smo pri PivoManu veliki ljubitelji tako piva kot tudi burgerjev, je bil obisk nujno potreben (večkrat).

Naročeno vam v Stari Fabrki prinesejo oblečeni imenu primerno - v delovnih kombinezionih. Izbirate lahko med lepim številom različnih burgerjev, poimenovanih po nekdanjih lokalnih tovarnah - Toko, Induplati, Trak Mengeš, Helios itd. V ponudbi pa se nahajajo tudi hot dogi, ki so jih poimenovali po bližnjih gradovih, pice poimenovane po krajevnih skupnosth, ter še kaj.

Glavna zvezda so jasno okusni burgerji, katerim je kvaliteta od našega prvega obiska kmalu po odprtju, pa do sedaj pred nekaj dnevi pošteno narastla. Sedaj so res na pravem nivoju. Še nekaj, petki so (po večini) rezervirani tudi za mini burgerje. Ob našem nedavnem obisku smo tako lahko uživalu v šestorčku simpatičnih burgerčkov, kjer smo preizkusili tri res okusne verzije - s slanino, s steakom in s tartufi.
Posebnost Stare Fabrke, poleg že omenjenih odličnih burgerjev, pa je ta, da na pivskem meniju najdemo le butična piva naših, slovenskih pivovarjev. Seveda to ne pomeni, da imajo v Stari Fabrki majhen nabor piva, kajti tam lahko izbiramo med pivi nekaj različnih stilov in različnih domačih znamk: Hopster, Mali Grad, Mister, Majmun, Maister, HumanFish, Lobik, Tektonik, Lampelj ter Rokovnjač. Torej precej širok nabor pivovarjev in tudi kar soliden izbor pivskih stilov, čeprav osebje na trenutke ni delovalo najbolj prepričano kaj vse imajo v trenutni ponudbi.

Stara Fabrka se je tako izkazala za zelo dober obisk, tako glede hrane kot tudi izbora piv. Še enkrat več je bilo dokazano, da pivo in burger pač sodita skupaj. In na domžalskem koncu ter v bližnji okolici zaenkrat še nismo naleteli na boljšo lokacijo za ta par.

NA KRATKO:

Stara Fabrka
(GASTRO PUB)
Karantanska cesta 8
1230 Domžale

IZBIRA PIVA: 🍺 🍺 🍺
CENOVNI RAZRED: 💰 💰 💰

HRANA: BURGERJI, HOT DOGI

http://www.starafabrka.si
https://www.facebook.com/starafabrka

Ni komentarjev:

Objavite komentar