ponedeljek, 8. maj 2017

Kaj je bilo novega v aprilu

Pregovorno deževni april se je poslovil, čeprav z veliko manj dežja. Preden pa pozdravimo prve majske zvarke, je potrebno še pogledati, kaj vse se je novega na sceni zgodilo v preteklem mesecu, ki je bil kar nekoliko bolj zadržan kot divji marec.

Vseeno pa smo tudi v aprilu pozdravili dve novi pivovarski pridobitvi na sceni. Prva prihaja iz štajerskega konca, kjer se je na gradu Vurberk odprla mini pivovarna Lizina Varilnica Piva, v sklopu lokala Huda Liza. V tem mesecu pa lahko pričakujemo tudi že prve njihove zvarke.

Za drugo novost pa so poskrbeli v posavju. V kraju Senovo je namreč z delovanjem tudi uradno pričela Bohorska Pivovarna, ki pa se bo kaj kmalu prvič predstavila tudi festivalski javnosti. To se bo zgodilo konec meseca na festivalu piva v Krškem. 
Brez dvoma so bili zelo dejavni tudi ostali pivovarji, ki se že pripravljajo na pivu veliko primernejše vreme. Kljub temu pa smo tudi v aprilu spoznali nekaj novih piv. Za najzanimivejšo novost so poskrbeli v pivovarni Reservoir Dogs Brewery, kjer so navarili slani gose po imenu Cum Grano Salis.

Dolenjska nomadska pivovarna Komunajzer pa je svojima prvima dvema zvarkoma Josipu in Titu, na police dodala še Jovanko (pšenično pivo) in Broza (svetli ležak).

V mariborski pivovarni Lobik so fantje pripravili staran Saison d'Aviron, narejen z lastnim divjim kvasom - torej pravi posebnež v omejenih količinah za posebne priložnosti. Za zadnjo pivsko novost v mesecu pa so poskrbeli še pri Bevogu, kjer so v pločevinke zaprli poletni in lahki IPA zvarek po imenu Zo, ki je tako postal stalni član linije.

V preteklem mesecu pa se je v Ljubljani odvil tudi že prvi pravi festival piva in sicer so led prebili belgijci, kajti za dva dni so ljubljansko tržnico zasedli zanimivi zvarki v sklopu Vikenda Belgijskega Piva in Kulinarike.

To naj bo vse za april, mi pa že nestrpno pričakujemo kaj vse se bo zgodilo v maju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar