sreda, 31. maj 2017

Kaj prihaja: Fabrika Piva

Opa, pa ne, da ste že mislili, da se bo mesec zaključil brez odprtja nove pivovarne pri nas. No, motili ste se. Kajti na celjskem koncu je le nekaj dni nazaj nastalo nekaj novega.

Pred dnevi, točno na dan mladosti, je z delovanjem tudi uradno pričela Fabrika Piva. Gre za mini pivovarnico, še bolj natančno piko pivovarno, ki pa ima velike pivovarske želje. Tudi zato so se pivovarji, trije računalničarji z izkušnjami v domačem varjenju piva, odločili, da bodo zaenkrat pivo varili v belokranjski pivovarni Vizir. Vsaj dokler ne bodo sami zmogli zadostiti zadostnim količinam piva. 

Svoje pivo pa bodo testirali in še naprej ustvarjali v svoji pivovarnici v neposredni bližini središča Celja, kjer je tudi nastal že njihov prvi produkt - Social1st Pale Ale, ki je tudi že na voljo po nekaterih lokalih v bližnjih koncih - Špital za Prjatle, Hostel Plus Caffe, Škedenj Bar, Tabu Caffe in še kje.

Prvo celjsko butično pivovarno tako lepo pozdravljamo na sceni in se že veselimoo, da poskusimo, kaj so nakuhali. Za več informacij pa še skon na FB stran Fabrika Piva

Ni komentarjev:

Objavite komentar