ponedeljek, 11. september 2017

Kaj prihaja: Pivovarna Ressel

Prvi šolski dan je v svetu slovenskega pivovarstva tokrat pripadel čisto sveži slovenski mikropivovarni. Nahaja se na dolenjsko-posavskem koncu, natančneje v Podbočju (pri Kostanjevici na Krki), ime pa si je sposodila pri znanem izumiteju, ki je na reki Krki preizkušal svoj ladijski vijak - Josef Ressel. 

Ultra moderna pivovarna se nahaja v sklopu domačije Goričar, ki je bila sicer od sedaj veliko bolj znana po svoji ribogojnici in vinarstvu. Pred kratkim pa so, kot je bilo rečeno, odprli tudi svojo pivovarno, ki je bila za dober teden tudi največja mikropivovarna pri nas - to je, dokler niso svoje tudi uradno otvorili Reservoir Dogs.

Na premierni predstavitvi piva, ki je potekala v kostanjeviškem gostišču Žolnir, so tako lastniki in pivovar (že natrenirani bivši domači pivovar Samo Žabkar) predstavili svojo trojico zvarkov, ki so vsi za enkrat nekoliko nežnejšega značaja in usmerjeni bolj na širšo publiko.

Svoje mesto na seznamu slovenskih piv so tako našli trije Ressli: 01 Golden Ale, 09 Pale Ale in 17 Porter. Poskusili smo torej travnato konkretni zlati ale, aromatični a precej nežni porter in simpatično sadno grenkobni APA. Imena pa tako tudi simbolično predstavljajo začetek pivovarne ressel - 1.9.2017.

Že na prvi pogled in vtis je jasno, da so si v pivovarni Ressel zelo resno zadali svojo pot med butične pivovarje, verjamemo pa lahko tudi, da bodo izpod njihovih rok prihajali vedno bolj drzni zvarki. 

Trenutno so njihova piva na voljo le v bolj lokalni obliki, kmalu pa se bodo pojavila tudi v trgovinah s pivom, srečali pa jih bomo lahko tudi na dveh preostalih velikih pivskih dogodkih - Pivo & Burger Fest in Makro Beer Fest v Mariboru. Kogar pa zanima še kaj več o pivovarni - FB stran Pivo Ressel

Ni komentarjev:

Objavite komentar