četrtek, 11. januar 2018

Kaj prihaja: MATT

Največji ljubitelji kraft piva, še posebej slovenskega, ste najbrž že "izvohali" vest, da se je pri nas spet uradno odprla nova mala pivovarnica. No, za tiste, ki tega morda še ne veste, sedaj je na zemljevid slovenskih pivovarn postavljena tudi prva označba na kočevskem koncu.

V neposredni bližini Kočevja je v zadnjih izdihljajih prejšnjega leta svojo pot tudi uradno začela Pivovarna MATT. Pivovarna svojo zgodbo na pivovarski sceni gradi na izkušnjah družinskega hobija (garažnega pivovarstva), ki je nato preraslo v odprtje "garažne nano" pivovarne. V pivovarni pravijo, da je bistvena sestavina njihovega piva čista kočevska voda iz neokrnjene narave.

Svojo pot po grlih pivoljubcev so začeli s trojico zvarkov, ki so vsi poimenovani v čast kočevskemu. Pragozd je njihov jantarni ale, ki je ime dobil po Pragozdu Krokar (del Unescove dediščine), Kraljica Roga, kakor so gozdarji poimenovali veliko jelko na robu kočevskega pragozda je preprosti pale ale, medtem ko je porter Bunker poimenovan po skrivnostnem bunkerju iz Škrilja.

Za več informacij o njihovih pivih si poglejte FB stran Craft Pivovar MATT, več o samih pivih pa upamo, da čim prej tudi tukaj pri nas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar