ponedeljek, 30. april 2018

Ressel 93 Amber Kellerbier



Ime: 93 Amber Kellerbier
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Rdeče kletno pivo

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno - steklenica


V dolenjsko-posavski pivovarni Ressel so se odločili, da zvarijo tudi svojega prvega ležaka. Za zgled so si vzeli nemške pivovarske mojstre in pripravili t.i. kletno pivo z imenom 93 - številom, ki označuje letnico rojstva Josefa Ressla.

Resslovo kletno pivo ima rahlo motnikavo jantarno barvo (saj to pove že ime), zakrito pa je le z večjo in ne pretirano obstojno rumenkasto-belo glavo. Aromo zaznamuje rahlo prašen travnati občutek v kombinaciji z notami kruha, blagega kvasa in nekaj začimb. V okusu začinjeno-pikanten občutek pride nekoliko bolj do izraza. Še pred tem pa srečamo dokaj izrazito sladno sladkobo, ki ji sledi nežnejša grenkoba. Vse zaključi še trajajoč in dobro izrazit pookus, ki nekoliko potegne na zeliščno stran.

93-ka je načeloma preprost ležak, ki pa je v svoji preprostosti vseeno zelo karakteren. In prav zaradi teh ležakastih značilnosti, a nadgrajenih in poudarjenih, bi lahko po njem posegli pivci, ki jim klasični ležak več ne zadosti vseh pivskih potreb ter bi radi postali bolj izzivalni. 
Cena: 3,60€ (0,5l; steklenica) - Brblarna (Novo mesto)

Kje še ga najdem?
  • Country Pub (Veliki Podlog)
  • Bar Boter (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar