sreda, 12. september 2018

Kaj prihaja: Skubeer Brewing

V letošnjem letu smo bili do tega dne lahko priča odprtju/nastanku 8 novih pivovarn, takih in drugačnih. To je sicer kar nekoliko manj kot v enakem obdobju lani, ko smo bili priča kar 18 novim pivovarnam. A vseeno lahko še vedno zatrdimo, da je kraft scena pri nas še vedno v vzponu.

Naslednje novice bodo najbrž najbolj veseli v Šaleški dolini, saj se tudi ta košček Slovenije lahko od nedavnega pohvali s pivovarsko označbo na zemljevidu slovenskih pivovarn (tukaj). 

Pred kratkim je namreč na mozirskem Savinja Beer Festu svojo premiero doživela in uspešno preživela tudi pivovarna Skubeer Brewing iz Šoštanja ter tako je tudi zgodnja jesen/potno poletje prineslo pivovarske novosti. Na prvem uradnem dogodku sta je točil njihova Izi Pale Ale in TE6 IPA.

Ustanovitelja pivovarne sta se odločila, da je po nekaj letih homebrewinga prišel čas za večje stvari in s tem tudi lastno mikropivovarno. Za začetek se bodo tam varili bolj klasični kraft stili - IPA, pale ale, session IPA in stout, potem pa... bomo videli, kaj še.

Skubeer se bo s svojimi pivi predstavila tudi na prihajajočem Šaleškem Festivalu Piva (FB link), kot tudi na festivalu v Slovenj Gradcu (FB link). Kot vedno pa za več informacij o pivih in pivovarni spremljajte objave na njihov FB strani Skubeer Brewing

Ni komentarjev:

Objavite komentar