Pages

torek, 30. april 2024

Tektonik OL #123 Douane

Motni NEIPA Douane, oz. carinsko pivo, so v točilnici pivovarne Tektonik točili na Dan Off, s katerim so obeležili slovenski praznik - dan upora proti okupatorju. 

Douane je pošteno motnega telesa breskovo zlate barve, tanjša bela penasta glava pa ne postava ravno dolgo na vrhu kozarca. Aroma je zelo izrazita in vabljiva s svojimi sadnimi aromami, ki nas v trenutku prestavijo na eksotične, tropske otoke - notri se najde ananas, pasijonka in še marsikaj. Vse skupaj pa deluje zelo zrelo in izjemno sveže. Požirek se ponaša s srednjo grenkobo, ki je le proti koncu malo ostrejšega značaja s travnatim karakterjem. Vmes se pojavlja še kak sladek priokus, pookus pa je nato zopet grenkobno izrazit in trajajoč.

Tektonikovo carinsko pivo je lahkotnejšega telesa in zelo sadnega ter svežega značaja - še posebej je temu tako v aromi, medtem ko je v okusu malo ostrejše in bolj neposredno.

OL #123 Douane

Ljubljana

NEIPA

6,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → izjemno aromatičen, dovolj dobro piten, a morda nekoliko preoster

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar